Subvencije za razvoj poljoprivrede

1
429

Obavještavaju se poljoprivrednici sa područja Općine Breza, da je Općinski načelnik uz Saglasnost općinskog vijeća Breza, donio Program utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “SUBVENCIJE ZA RAZVOJ POLJOPRIVREDE”, utvrđenih Budžetom Općine Breza za 2015. godinu.

KRITERIJI ZA RASPODJELU SREDSTAVA

Planirana sredstva iz Budžeta Općine Breza, raspoređivat će se prema sljedećim opštim i posebnim kriterijima, i to:

1.Opšti kriterij
Pravo na ostvarivanje novčane podrške stiču korisnici, koji imaju stalno mjesto prebivališta na području Općine Breza, koji  su ostvarili primarnu poljoprivrednu proizvodnju ili poljoprivrednu djelatnost na teritoriji Općine Breza i koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata.

2.Posebni kriteriji:
Pravo na novčanu podršku mogu ostvariti korisnici koji ostvare u toku tekuće godine slijedeće proizvodnje:

Obavijest o poticaju poljoprivredne proizvodnje u 2015 godini – preuzeti
Uputstvo – preuzeti
Program novčanih podrški – preuzeti

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.

Komentari

  1. Molim Vas, jeli ovo znači da ljudi koji imaju zemlju u opštini Breza a žive u drugim gradovima nemaju pravo aplicirati za subvenciju ???