Posjeta Turske delegacije OŠ „Enver Čolaković“

401

Osnovnu školu „Enver Čolaković“ u Brezi danas je posjetila delegacija Osnovne škole Heybeliada Ortaokulu iz Turske. Direktorica OŠ „Enver Čolaković” Velida Zaimović-Džafić zaključila je s direktorom škole Haydar Çördük, Protokol o bratimljenju u cilju unaprijeđenja odgojno- obrazovnog rada, promicanju međunarodne suradnje, koji je potpisan na godinu dana.

Događaj je upriličen sa sekcijom hora i folklora, pokazujući bh. tradiciju plesa i pjesme.

Direktorica Zaimović-Džafić istakla je da vjeruje da će saradnja trajati u duži niz godina, te se zahvalila saradnji općinskog načenika Breze Muniba Zaimovića.

„Zahvaljujem se velikoj podršci općinskog načenika Zaimovića, koji nam je pomogao u ovom važnom projektu za Brezu i za našu školu. Vjerujem da će ova pozitivna saradnja prijateljske Turske škole trajati i duže od godinu dana, te se nadam da ćemo u maju posjetiti školu Heybeliada Ortaokulu iz Turske.“ – istakla je Zaimović-Džafić.

Programom je planirano obilaženje bh. znamenitosti sa delegacijom Turske, posebno građevina iz Osmanlijskog peroda. Direktor Turske škole Haydar Çördük je rekao kako je čast posjetiti Brezu: „Čast je biti ovdje, zahvaljujem na divnom dočeku direktorice škole. Nadamo se da ćemo ispuniti sve ciljeve, a jedan od ciljeva je da u budućnosti se u našoj školi uči bosanski, a ovdje turski jezik“.

Foto: Emina Džafić

Flickr Album Gallery Powered By: Breza X