Održana Skupština UABNOR-a Breza

0
505

U Općoj bibiloteci „Muhamed Kantardžić“ u Brezi, pred mnoštvom okupljenih članova i gostiju iz Visokog, Kaknja i Ilijaša, te predstavnika temeljnih boračkih organizacije općine Breza, održana je Izvještajno-izborna Skupština UABNOR-a Breza.

Poslije intoniranja državne himne, predsjednik Udruženja mr.sci. Sabahudin Dizadrević obratio se prisutnima riječima dobrodošlice, a zatim predložio Radno predsjedništvo od tri člana: Milka Šljivo, Kevro Svedija i Sulejman Nefić i za zapisničara Branka Trogrlić.Prijedlog je jednoglasno prihvaćen.

Članovi Radnog predsjedništva izabrali su za predsjedavajućeg Milku Šljivo, koja je preuzela vođenje rada Skupštine i krenuli po utvrđenom dnevnom redu na kome su se našli:

  • razmatranje i usvajanje godišnjeg izvještaja o radu Upravnog odbora za 2016. godinu,
  • usvajanje finansijskog izvještaja NO,
  • razmatranje i usvajanje plana rada za 2017. godinu.

Predsjednik UO mr. Sabahudin Dizdarević podnio je izvještaj Skupštini o radu udruženja za 2016. godinu, podsjetivši na sve bitne datume naše historije, koje su obilježili predstavnici ovog Udruženja.

Finansijski izvještaj o poslovanju Udruženja, ispred Nadzornog odbora UABNOR-a Breza pročitala je Enida Mušanović član NO i isti je jednoglasno usvojen od strane Skupštine.

Predsjednik UO mr. Sabahudin Dizdarević podnio je izvještaj o radu sa financijskim pokazateljima u 2016. godini, te predložio finansijski plan i plan aktivnosti za 2017. godinu. Isti je jednoglasno usvojen od strane Skupštine.

Potom se pristupilo izboru novih članova UO:

  • predsjednika i potpredsjednika UO,
  • predsjednika Skupštine i Nadzornog odbora.

 Za predsjednika Udruženja izabran je mr. Sabahudin Dizadrević, za zamjenika predsjednika Omer Duranović i Kevro Sevdija, za predsjednicu Nadzornog odbora Ramiza Frljak, a za predsjednicu Skupštine Alma Mahmutović. Predsjednica Skupštine čestitala je izabranim članovim i zaključila Skupštinu.

Flickr Album Gallery Powered By: Breza X

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.