Održana Skupština Medžlisa IZ-e Breza

0
400
Foto: Medžlis IZ Breza
Foto: Medžlis IZ Breza

U nedelju 26. februara 2017.godine, u Brezi je održana Skupština Medžlisa Islamske zajednice Breza.

Po završetku prozivke prisutnih, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Breza mr. Sejid Osmanović je podnio izvještaj za administrativno- pravne poslove, a zatim se pristupilo izboru radnog predsjedništva.

Skupštinom je predsjedavalo radno predsjedništvo, nakon što je izabrano od strane Skupštine u sastavu:

  • Predsjednik Skupštine mr. Sabahudin Dizdarević,
  • Članovi prof. Nezir Dinarević i Fikret Zahirović.

Na utvrđenom dnevnom redu našle su se sljedeće teme:

  • Razmatranje i usvajanje godišnjeg izvještaja o radu Izvršnog odbora Medžlisa za 2016. godinu,
  • Razmatranje i usvajanje plana rada za 2017. godinu,
  • Razmatranje i usvajanje završnog računa za 2016. godinu,
  • Usvajanje Buđeta za 2017. godinu,
  • Izvještaja Građevinskog odbora za izgradnju Gradske džamije u Brezi za 2016. godinu.

Vjersko prosvjetni izvještaj Skupštini podnio je glavni imam Zejd ef. Sokić, a finansijski izvještaj za 2016.godinu podnio je knjigovođa medžlisa Enes Salčinović.

U toku razmatranja izvještaja moglo se čuti  mnogo pohvala ali i novih ideja i prijedloga za unaprijeđenje rada Medžlisa i džemata. Prijedlozi i ideje su uvaženi, te uvršetni u planove za rad u 2017.godini.

Po završetku  Skupštine Medžlisa IZ-e Breza , prisutni delegati  klanjali su  podne-namaz u Gradskoj džamiji Breza, a zatim je uslijedilo druženje  u Motelu „Bosnia“.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.