Održan koncert Muzičke radionice “Neki novi klinci” i hora OŠ “Enver Čolaković” Breza

217

Večeras u Kino-sali Breza sa početkom u 19 sati održan je koncert Muzičke radionice “Neki novi klinci” i hora OŠ “Enver Čolaković” Breza pod dirigentskom palicom Sonje Šimunović.

Na koncertu je pored hora učestvovalo 45 članova Muzičke radionice uzrasta od 5 do 21 godina. Bila je ovo prilika da se publici pokaže šta su polaznici ove radionice naučili za godinu dana. I možemo slobodno reći da su u tome i uspjeli. U programu koji je trajao više od dva sata, mogao se čuti bogat izbor muzičkih žanrova, od rock ‘n’ rolla do sevdalinki. Polaznici su pokazali izvanredan talenat i umijeće sviranja gitare, klavira, bubnjeva i drugih instrumenata, a prisutne je kroz program vodio Fuad Kadrić.

Još jednom moramo napomenuti da je koncert potvrda da naš grad, ali i drugi gradovi trebaju što više ovakvih koncerata te da svi oni koji su u mogućnosti trebaju i moraju podržati Muzičku radionicu “Neki novi klinci” i mlade muzičke nade, jer upravo će ta naša budućnost širiti pozitivne vijesti iz Breze i BiH svuda gdje budu nastupali.

Flickr Album Gallery Powered By: Breza X