Na talasima radija Breza specijalna emisija posvećena legendarnom bh. muzičaru i kantautoru Kemalu Montenu

183

Na talasima radija Breza od 17:00 sati i 10 minuta pa do 18:00 sati specijalna emisija posvećena legendarnom bh. muzičaru i kantautoru Kemalu Montenu.

Link web sajt:   www.radiobreza.com.ba

Link TuneIn: http://tunein.com/radio/Radio-Breza-1001-s110179/

Link Uživo Radio: http://www.uzivoradio.com/breza.html

Da podsjetimo!

Kemal Monteno, legendarni bh. muzičar i kantautor, umro je danas u 67. godini života u 11:00 sati u Zagrebu, saznaje “Dnevni avaz”. Ovu informaciju Montenov sin Đani prije nekoliko minuta potvrdio je Halidu Bešliću, njihovom velikom porodičnom prijatelju.

Prije nekoliko dana Monteno je napustio bolnicu nakon zdravstvenih komplikacija i kazao je da se super osjeća. Međutim, jutros je ponovo hospitaliziran na intenzivnom odjelu zagrebačkog KBC-a rebro zbog jake upale pluća. Kako prenosi 24sata.hr, poznati muzičar je bio na respiratoru, ali, nažalost nije imao dovoljno snage da preživi.

On se godinama borio s dijabetesom zbog čega su mu stradali bubrezi. Nakon tri godine odlaženja na dijalizu, krajem prošle godine transplantirali su mu bubreg. To nije jedini veći zahvat na kojem je muzičar bio. Otprilike dvije godine prije transplantacije bubrega, zbog problema sa srcem ugradili su mu srčanu premosnicu. Uprkos problemima sa zdravljem redovno je nastupao.

Posljednje dane je provodio u bolnici. Vijest o njegovoj smrti potresla je region i sve ljubitelje Montenove muzike.

 

Komentari