mreSVUBiH : Mnogobrojne nagrade za proaktivne srednjoškolce, prijavite se!

0

Mreža savjeta/vijeća učenika Bosne I Hercegovine (mreSVUBiH) je ujedinjeno tijelo svih savjeta/vijeća učenika u Bosni i Hercegovini koje se zalaže za postojanje i efikasno funkcionisanje savjeta/vijeća učenika u svih srednjim školama na nivou države. Ovo tijelo čine predsjednici savjeta/vijeća učenika u čitavoj Bosni i Hercegovini koji zajedno predstavljaju grozd aktivizma Bosne i Hercegovine. Vizija mreSVUBiH-a jeste da se srednjoškolac prepoznao kao resurs koji država treba da iskoristi, a ne kao problem koji treba rješavati.

Mreža i srednjoškolci su kroz dugogodišnji rad putem kampanje ” Želimo znati” uporno dokazivala koliki su ustvari mladi (u fokusu srednjoškolci) resurs, te koliko je apsurdno isti resurs ne iskorištavati. Ukazivali smo na goruće probleme u srednjoškolskom obrazovanju, istraživali problematiku odliva mozgova i mnogim drugim stvarima koje sputavaju srednjoškolca da djeluje u svojoj lokalnoj zajednici i gradi bolju i ljepšu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Ove godine Mreža savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine želi prikazati taj neiscrpan resurs koji ova država posjeduje te organizira kampanju “Želimo znati! Kako u ovoj zemlji ostati?”. Mogućnost prijave na ovogodišnju mreSVUBiH-ovu kampanju imaju svi srednjoškolci, a jedino što trebaju uraditi jeste popuniti online prijavu te priložiti ostalu dokumentaciju kojom smatraju da upravo oni mogu biti najbolji srednjoškolci!

Online obrazac: https://docs.google.com/forms/d/1O6rVYpDGlBY28kHfTmIIJ7gJormMvE0c549hdjiWuDk/viewform?edit_requested=true

Hvala na ocjeni! Sada recite kako se osjećate - .
Ocijenite post, Hvala!
  • Obećava
  • Odlično
  • Zabavno
  • Dosadan
  • Onako
  • Bez veze
Podjeli