Lice B.A. iz Breze zbog ubistva predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu ZDK

0

Dana 26.12.2016. godine, u 20,45 sati, od strane medicinskog osoblja JU “Dom zdravlja” Breza,  putem telefona, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Breza, da je u pratnji oba roditelja, lica B.A. i B.N., iz Breze, dovezeno dijete, inicijala B.N., rođeno 2016. godine, bez znakova života.

Odmah po zaprimljenoj prijavi, u JU “Dom zdravlja” Breza su upućeni policijski službenici koji su potvrdili tačnost zaprimljene prijave, nakon čega je policijska patrola upućena i na adresu stanovanja navedenih lica, gdje je obezbjedila lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koja je i izvršila uviđaj. Uviđajnim radnjama je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijem nalogu je tijelo preminulog djeteta prevezeno u prosekturu   JKP “Gradska Groblja” Visoko,  radi vršenja obdukcije. Izvršenom obdukcijom je utvrđeno da je smrt nasilna i ubilačkog karaktera.

Dana 26.12.2016. godine, u 22,15 sati, lice B.A., rođeno 1988. godine, iz Breze, je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Tokom kriminalističke obrade lice je ispitano na okolnosti izvršenja ovog krivičnog djela i tom prilikom je u potpunosti priznalo izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret. Juče, 27.12.2016. godine, u noćnim satima, lice B.A. je predato na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Ubistvo” iz člana 166.  stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Izvor: MUPZDK, Odsjek za odnose sa javnošću.

Hvala na ocjeni! Sada recite kako se osjećate - .
Ocijenite post, Hvala!
  • Obećava
  • Odlično
  • Zabavno
  • Dosadan
  • Onako
  • Bez veze
Podjeli