Brezanka Asija Šahić proglašena za “Sportske nade” Zeničko-dobojskog kantona za 2016. godinu

277

U velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica upriličena je manifestacija “Izbor sportista Zeničko-dobojskog kantona za 2016”, u organizaciji NIPD “Naš riječ” i Sportskog saveza ZDK.

Za najbolje sportiste u Zeničko-dobojskom kantonu u 2016. godini proglašeni su: Kanita Bilić i Amel Tuka, članovi atletskog kluba „Zenica“ iz Zenice, a za Sportske nade: Mejrem Sinanović, Matija Kokor, Harun Huseinspahić, Adin Šećibović, Ivan Kolobara, Riad Zaimović, Mia Matijević, Edin Klis, Asija Šahić, Ajla Lemeš.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam prisustvovala manifestaciji “Izbor sportista Zeničko-dobojskog kantona za 2016”. Čast mi je bila naći se u društvu mnogih uspješnih sportista. Pozitivno sam iznenadjena organizacijom ove promocije, koja je bila izvanredna. Osvojila sam priznanje za jednu od deset najboljih sportskih nada Ze-Do kantona. Posebno mi znači to što mi je čestitao Amel Tuka, jedan od najboljih sportista naše države. Ovo mi daje motivaciju da nastavim da se trudim i ostvarujem svoje ciljeve”, kazala je Asija.